Wandelen

De landelijke omgeving is bij uitstek geschikt voor lange wandeltochten, door de bossen of langs het IJsselmeer. U bent vanaf het huisje een paar honderd meter bij het het bos vandaan, waar u heerlijk kunt wandelen richting Nijemirdum, Oudermirdum enz. Bij Mirns aan de kust van het IJsselmeer zijn de kliffen het is een prachtig uitgestrekt natuurgebied om een kijkje te nemen. Wandelpad.nl of www.vvv.nl

Fietsen

Gaasterland leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor prachtige fietstochten. U kunt leuk naar de verschillende plaatsen fietsen zoals Sloten en Oudemirdum. U kunt gebruikmaken van de route informatie borden van het Fietsroutenetwerk. Meer dan 600 kilometer aaneengesloten fietsroutes zorgen voor dagenlang fietsplezier.

http://www.fietsroutenetwerk.net/friesland/zwfriesland.htm
http://www.vvv.nl/modules/fietsendetails/fietsendetails.aspx?id=455

Vogels spotten:

De Vogelaar kan hier volop genieten. Het Friese Gaasterland is een markant punt aan het IJsselmeer. Veel trekvogels komen hier voorbij en fourageren in deze streek. Maar ontdek ook de ijsvogeltjes bij de Luts, kijk bijvoorbeeld op: www.vogelbescherming.nl of www.sovon.nl

Kitesurfen:

Kitesurfen behoort tot s’werelds snelst groeiende sporten. Het is een sport die je ongekende vrijheid en adrenaline geeft. De kracht die een kite kan ontwikkelen is enorm, maar door de materialen van tegenwoordig toch ook heel beheersbaar! Ben jij de persoon die het liefst op 15 meter boven het water vliegt, iemand die het leuk vind om met de golven te spelen, of iemand die gewoon lekker heen en weer wil cruisen? Voor iedereen is deze sport geschikt!

Wat kitesurfen in Gaasterland (Friesland) uniek maakt zijn de prachtige locatie en de fantastische sfeer.

Watersport:

Relaxed door de grachten of misschien wel op het IJsselmeer? Ervaar wat suppen met je doet! Staand op een groot supboard beweeg je je voort met een speciale suppaddle. Met een beetje focus, een goede balans en veel sportiviteit is deze sport gemakkelijk te doen. Juist voor de beginnende watersporter is suppen een goede sport om mee te starten. 

Friesland / Gaasterland is een uitstekend land om te suppen. Een tocht door de grachten, de prachtige meren of rivier de Luts zijn een uitstekende training. Je gebruikt bij het suppen erg veel spieren en het is goed voor je balans.